Вчені Гарвардського університету з'ясували, що існує зв'язок між вживанням солодких напоїв і ризиком передчасної смерті, повідомляє MedicalXpress.
Варто зазначити, що фахівці провели дуже маштабний експеримент. Вони залучили до дослідження більше 100 тисяч чоловік: 80 647 жінок у 1980-2014 роках і 37 716 чоловіків у 1986-2014 роках. Учасники експеременту відповідали на запитання про свій спосіб життя та проходили медичне обстеження кожні два роки.
Через деякий час з'ясувалося, що вживання цукровмісних напоїв збільшує ризик передчасної смерті від серцево-судинних захворювань і раку.
Однак, якщо вживати всього 1-4 цукровмісних напоїв на місяць, ризик померти підвищується на 1%, 2-6 напоїв на тиждень - на 6%, 1-2 рази на добу - на 14%.
Відомо, що в тому випадку, якщо випивати більше двох солодких напоїв щодня ризик смерті від серцево-судинних захворювань або раку зростає на 21%. Кожна додаткова порція підвищує ризик ще на 10%.