Названо найбрудніше місце на кухні

Найбрудніше місце на кухні, на думку вчених, виявилося не відро для сміття або дошка для оброблення м'яса, як могло здатися на перший погляд. На великий подив, це - холодильник. Розповідають «Подробности».

 

 

За даними британських дослідників, у ньому мешкає 8000 бактерій на 1 квадратний сантиметр. Причому найнебезпечнішим виявилося не м'ясне відділення. Найбільше «бруду» накопичується на полиці для овочів і салату.

 

Показник забруднення у відділенні для овочів і фруктів перевищує безпечний для людини рівень у 750 разів. Причому обживаються там кишкова паличка, сальмонела та інші небезпечні збудники хвороб.

 

Щоб не підчепити "заразу" раз у місяць холодильник потрібно промивати гарячою водою з милом, а також ретельно мити овочі та фрукти перед тим, як класти туди.

 

 

Фахівці радять не завантажувати холодильник великою кількістю продуктів, оскільки в ньому можуть оселитися мікроорганізми, здатні викликати харчове отруєння.

Наприклад, лістерія - бактерія, яка з'являється у вчорашніх салатах, у підталому морозиві, зіпсованих м'яких сирах і сирому молоці.