Найбрудніше місце на кухні, на думку вчених, виявилося не відро для сміття або дошка для оброблення м'яса, як могло здатися на перший погляд. На великий подив, це - холодильник. Розповідають «Подробности».
За даними британських дослідників, у ньому мешкає 8000 бактерій на 1 квадратний сантиметр. Причому найнебезпечнішим виявилося не м'ясне відділення. Найбільше «бруду» накопичується на полиці для овочів і салату.
Показник забруднення у відділенні для овочів і фруктів перевищує безпечний для людини рівень у 750 разів. Причому обживаються там кишкова паличка, сальмонела та інші небезпечні збудники хвороб.
Щоб не підчепити "заразу" раз у місяць холодильник потрібно промивати гарячою водою з милом, а також ретельно мити овочі та фрукти перед тим, як класти туди.
Фахівці радять не завантажувати холодильник великою кількістю продуктів, оскільки в ньому можуть оселитися мікроорганізми, здатні викликати харчове отруєння.
Наприклад, лістерія - бактерія, яка з'являється у вчорашніх салатах, у підталому морозиві, зіпсованих м'яких сирах і сирому молоці.