Перший у світі науково-дослідний центр для виробництва продуктів харчування і палива відкрили в Об`єднаних Арабських Еміратах. Об`єкт розташований у пустелі на ділянці площею 2 га. Такий центр використовує прибережну морську воду для зрошення, щоб розводити рибу та креветок для виробництва продуктів харчування, одночасно вирощуючи солестійкі рослини, котрі можна використати для виробництва біопалива.
Проект використовує винахідливий підхід до вирішення екологічних проблем. Наприклад, риба і молюски є надзвичайно важливим ресурсом для багатьох країн, які прагнуть підвищити свою внутрішню продовольчу безпеку. Але промислові рибні господарства виробляють відходи, які часто потрапляють в океан. Ці стічні води містять велику кількість біогенних речовин, котрі стимулюють значний ріст водоростей. У результаті токсини можуть завдати шкоди як людям, так і місцевим тваринам.
Стійкі до солі рослини процвітають у засушливих умовах і в подальшому можуть бути використані для виробництва стійкого авіаційного палива.